За блога

История

Блогът за ножове е създаден през лятото на 2009 г. основно с информативна цел. Той е дублиран на две места - в Blogger и в Wordpress, защото и двете системи ми допадат.

Тематика

Тематиката е разнообразна, застъпва производството на ножове, изковаването им, закаляването на стомани, измерването на твърдост, историята на водещи ножарски компании, новини, клипове, снимки и ревюта на различни модели.

Нямам никакви претенции, че съм изчерпал всички важни въпроси, свързани с ножарството, както и че материалите са на високо компетентно ниво, тъй като не съм специалист, а просто любител на ножове.

Преобладава информация за по-достъпни и практични модели, каквито аз самият харесвам и каквито мога да си позволя, за да мога да споделя впечатления. Информацията за скъпи модели или редки колекционерски уникати е по-оскъдна.

Темите аз лично ги подбирам, в зависимост от интересите ми, като периодичността на публикуване не е строго фиксирана.

Понеже на няколко пъти вече получавам запитвания, държа да уточня, че никой от ножовете, които съм представил под формата на ревю или фотогалерия не се продава! В Гугъл има предостатъчно информация кой нож откъде може да се намери и закупи.

Условия за ползване

Основната част от материалите в категории Новини и Статии са преведени лично от мен от английски език от различни информационни сайтове, малка част са копирани от популярни български електронни медии, като разбира се съм посочил източника с активен хиперлинк. Останалите са мои лични ревюта и фотогалерии на популярни модели ножове.

Според Чл. 9. от „Закона за авторското право и сродните му права“ авторските права върху преводите, преработките и авторските материали, които съм направил ми принадлежат. 

Всички новини, статии, ревюта и снимки, публикувани в блога са собственост на Metal Blade – блог за хладни оръжия, с изключение на тези, където е посочен друг източник. Допуска се публикуване на части от авторските и преводните ми материали в некомерсиални сайтове само след посочване на източника и добавяне на активен линк към статията в Metal Blade – блог за хладни оръжия. Забранява се тяхното пълно копиране без позволение от Metal Blade – блог за хладни оръжия, както и създаването на производни произведения. Категорично забранявам ползването на моите материали и снимки за търговски цели! 

Надявам се с тези разяснения да съм отговорил на важните въпроси, засягащи почти всеки блог и сайт. Приятно четене!