Hogue разширяват серията си автоматични ножове


Hogue наскоро обявиха, че ще подсилят категорията си автоматични ножове с нова линия ножове с изскачащо отпред острие. Проектирани от къстъм ножаря и дългогодишен сътрудник на фирмата Алън Елишевитц, серията 34000 се отличава със своята здравина.

34000 е направен от 6061-T6 алуминий и се базира на общата правоъгълна форма на дръжката с шестоъгълна текстура и вдлъбнатина за палеца върху нея за удобно хващане. Стоманата на острието е CPM-154, с дължина 8.6 см. Предлага се с танто или клип пойнт форма. А неподвижния клипс "заравя" автоматика дълбоко в джоба.

Изскачането и прибирането се активира чрез голям плъзгащ се спусък на гърба на ножа. Използвана е непатентована технология, но Hogue обещават бързо действие.

"Резултатът е мълниеносно бърз автоматичен нож, който е надежден “работен кон” всеки път, когато имате нужда от него", обясни Джим Брун от Hogue.

Ножове Hogue са си създали репутация за издържливост, а компанията смята, че с новата си серия ще продължи тази традиция.

"Ние създадохме автоматиците за хората, които обичат да използват и играят с ножове", казва Брун.

Базираните на пружина автоматични ножове не са известни със своята издържливост, но Hogue ни обещават, че новата серия ще бъде подложена на строг процес на тестване. "Всеки нож е индивидуално тестван и лазерно гравиран с уникален сериен номер, преди да носи марката Hogue. След като изстреля острието напред, пружината го държи здраво и не позволява прибирането му дори при тежки задачи.

Новият модел ще се предлага в шест разновидности.

http://knifenews.com/hogue-otf/