Виртуална обиколка по магазините за ножове 3


Отдавна пуснах два своеобразни обзора на магазините за ножове в София, но нещата се променят с годините и част от информацията в тях вече не е актуална. От повече от 6 години съм прекратил обиколките по магазините, защото нямам време и желание. Пазарувам основно онлайн.

Омръзна ми никъде да не зареждат нищо ново и да се разкарвам на място и продавачите с усмивка да ми казват: “Нямаме нищо ново, не сме зареждали. Не очакваме нищо ново”. Първоначално, разбира се, бях доста скептично настроен към онлайн покупките, защото бях свикнал да избирам нож само на място в магазина, но като цяло досега не съм имал проблеми.

Ще се опитам да актуализирам статията. Мисля, че подобна тема ще помогне на всеки начинаещ ножоман без много търсене да открие своя нож. И този път ще се спра само на магазините, от които купувам, като някои от тях са в други градове.

Хубавото вече е, че почти всички магазини имат сайтове, от които може да се поръчва. Като цяло статията е насочена към хора като мен, на които не им се занимава с дълго чакане на ножове от чужбина, където обаче и изборът е огромен, и цените са много по-ниски.

Профс - http://toolsshop.bg/ - имат магазин срещу гара Подуяне, където има модели на Mora, Hultaforse, Bahco, както и кухненски модели.

Arms-bg - http://arms-bg.com/ - са на ул. “Цар Самуил” и имат разнообразие от ножове - Smith and Wesson, Mora, Glock, Cold Steel, Bark River, Leatherman, SwissTech и още много други. Внасят ножове по поръчка.

На ул. “Денкоглу” се намира магазин Oragie.com - http://shop.oragie.com/. Има Glock, Cold Steel, CRKT, Gerber, Schrade, Muela, Mora и др.

ISD Bulgariahttp://www.isd-bg.com/ - вносител на Nieto, Buck, Smith and Wesson, Spyderco, Outdoor Edge, Junglee, Martines Albainox, Mora, SwissTech и др.

В ЦУМ на първия етаж са Victorinox - http://e-victorinox.bg/. Има голямо разнообразие от модели, особено за един начинаещ ножоман Викториноксът е задължителен!!!

На бул. Ал. Стамболийски са Rosbularmshttp://www.oragie.net/ - предлагат Cold Steel, Cudeman, Brusletto, Tramontina, Leatherman и др.

Магазин Defencehttp://www.defence.bg/ - предлагат Linder, Marttiini, Spyderco, SOG, Leatherman, Joker, Gerber и други марки.

Heykelbghttp://heykelbg.com/ - предлага свои авторски ножове, Pirge, Kershaw, Puma, Opinel, Mora, Hultafors и редица други марки. Особено много ми харесва авторската му серия ножове, които са качествено направени.

Sokol - http://www.sokol.bg/ - Ka-Bar, Linder, Kershaw, Eickhorn, Zero Tolerance и др.

Stayaliveshop - http://www.stayaliveshop.com/ - Cold Steel, Gerber, SOG, Mora, Fallkniven, Condor, Helle, Camillus и др.

Интересни предложения излизат и по ножарските форуми - както нови ножове, така и употребявани, но на по-ниски цени от магазините. Изгодни предложения понякога има в OLX.

Разбира се, това не са всички магазини, има още много други, които Вие ще си откриете сами с Google. Искам само да уточня, че това не е платен материал, правя го само и единствено с информативна цел!