Смарт нож реже филии за сандвичи, от които не пада плънката


Канадецът Гари Ехасу патентова специален кухненски нож с две остриета, режещ филии за сандвичи, от които не пада плънката при консумация, съобщава в. „Дейли мирър”.

Кухненският прибор е кръстен The Sandwich Knife. Неговата особеност се състои в това, че когато реже пресния хляб, той не прекъсва коричката му. Това става благодарение на едното хоризонтално острие, което е по-късо от другото. Получената по този начин двойна филия се разтваря като книга. Долният й край с коричката е затворен и оттам не може да изпадне плънката. А сандвичът се захапва от разрязания горен край.

„Нищо не може да се сравни със сандвич, натъпкан с вкусна плънка и с тонове кетчуп, изрязан от филия пресен хляб, доверява 36-годишния изобретател. А когато цялото това съкровище не изтече в чинията или на покривката, тогава наистина сме ударили джакпота”.

Идеята на Гари да сътвори смарт ножа му дошла, след като нагостил свои приятели с вкусни сандвичи. Но след като раздигнал чиниите им, той осъзнал, че половината плънка била изпаднала от тях. Това бил и моментът на неговото прозрение. 

„Когато се запази кората на хляба неизрязана в единия й край, ръцете ни естествено затварят горната цепка при стискането на сандвича. По този начин плънката се „запечатва” в него”, коментира изобретателят. 

Източник: БТА