Мултитул Lil Trucker


Фирмата Innovation Factory от Филаделфия набира средства за по-масовото производство на най-новия си и иновативен мултитул - Lil Trucker. Фирмата от 10 години проектира и произвежда качествени и нестандартни инструменти с безусловна доживотна гаранция и американско качество.

Новият инструмент е предназначен за пожарникари, тираджии, военни, туристи, аутдор ентусиасти, колекционери, а също така е подходящ и при евентуален зомби апокалипсис. Цената му засега варира между 50 и 70 долара, като доставката извън САЩ е 25 долара. 


Инструментът е направен от въглеродна стомана и включва брадва, чук, сменяема ножовка, кози крак, отварачка за бутилки, разрези за развъртане на гайки с различна големина, резец за колани, лост, пособие за чупене на стъкла и др. Системата за отваряне на ножовката най-вероятно ще бъде патентована. Тя лесно може да се подмени с подобна от железарията, в случай че се счупи. Мултитулът може да се ползва лесно с ръкавици. Засега все още от фирмата се чудят дали да е изцяло стоманен или да има пластмасов корпус.