Ножове Microtech


Microtech Inc. е компания за производство на ножове, известна със своите автоматични ножове, която е основана във Веро Бийч, Флорида през 1994 г. и функционира там, докато не се премества в Брадфорд, Пенсилвания през 2005 г., а после във Флетчър, Северна Каролина през 2009 година. През 2007 г. компанията започва производството на американска версия на Steyr AUG под дъщерното име Microtech Small Arms Research (MSAR).

Компанията отдавна се рекламира като подчертава качеството на продуктите си с обработка на елементите с точност до една хилядна от инча. Microtech проектира ножове за употреба от армията на САЩ като моделите HALO, UDT, SOCOM и Currahee. Къстъм ножари, като Грег Лайтфут са забелязали, че ножовете на компанията доближават фабричните ножове до къстъм дизайна: "Те имат същото качество като ръчната изработка по поръчка."

Въпреки че Microtech е произвела много видове като кухненски ножове, рибарски ножове, балисонг ножове, фирмата е най-известна със своите тактически автоматични ножове. Най-популярните дизайни сред колекционерите са автоматичните "Out The Front" (OTF) и "Double Action" (D/A). Microtech заедно с Benchmade са в основата на възраждането на популярността на тактическите автоматични ножове през 90-те години. Те са възприемани по-скоро като прецизно изработени инструменти, съдържащи мощни пружини и висок клас елементи, за разлика от евтините китайски модели.

Microtech си е сътрудничил с известни ножари и дизайнери като Ърнест Емерсън, Боб Терзуола, Мик Страйдър, Уолтър Бренд, Майк Турбер, Грег Лайтфут и Рийз Уейланд за създаването на своя изключителен дизайн. 

Wikipedia