Историята на ножове Гербер


Компанията Gerber е основана през 1939 г. от Пийт Гербер. Отначало започва да функционира в Портланд, Орегон, но по-късно управлението се премества в Тайгард, Орегон.

Семейство Gerber са имали своя собствена рекламна агенция в Портланд, Орегон още през 1910 г. и са първите започнали предлагането и доставката на кухненски ножове за подаръци по поръчка. Тези ножове са станали много популярни, а след това са включени в продуктовите каталози на известните Abercrombie и Fitch през 1939 година.

Финландската компания Fiskars закупува фирмата през 1987 г. Чад Винсент е бил нает като главен изпълнителен директор през юли 2001 година.

През 2003 г. компанията Gerber има приходи от над 100 млн. долара и става вторият водещ производител на мултитулове в Съединените щати.

В момента Gerber е подразделение на Fiskars Brands Inc, собственост на дружеството Fiskars от Финландия. Gerber има изградена солидна репутация в производството на ножове и мултитулове през годините с доказано качество.

Те също са известни със своите новаторски дизайни и материали, използвани в производството на техните мултитулове и ножове. Това е солидна компания, която се прогнозира, че ще просъществува дълго време. 

Ловците, рибарите и оutdoor ентусиастите са претенциозни към своите ножове, когато се ползват на практика, защото добрият нож е изключително важен за оцеляването в дивата природа. 

официален сайт - http://www.gerbergear.com/