Историята на ножове Muela


Първата серия на собствената си линия прибори за хранене Еладио Муела Леон произвежда преди повече от 50 години. Днес компанията Muela е водеща фирма за спортни ножове в Испания и една от значимите на международния пазар в този сектор.

Компанията разполага с предприятия, оборудвани с най-новите технологии, но запазва непокътнати вкуса на традицията и занаятчийството. Качеството на нейните ножове като цяло остава най-важния й печат за идентичност.

С половин вековен опит компанията Muela произвежда годишно между 250 000 и 350 000 броя ножове и основава своя успех на качеството на своите продукти, както и на износа; 65 процента от нейната продукция се разпространява в над 50 страни в света.

Компанията Muela разполага с модерни технически, промишлени и търговски обекти, които могат да посрещнат и изпълнят веднага важни поръчки, пристигащи от цял ​​свят. Една част от продукцията е съставена от ръчно изработена специална серия ножове с невероятен дизайн и най-високо гарантирано качество.

Компанията Muela се състои от две дружества. Производствено дружество Muela, SA и Търговско дружество Muela, SA и все още запазва своя семеен характер, с участието на синовете на основателя, заемащи висши ръководни длъжности. Muela залага основно на ножарството и изработката на прибори за хранене. Търговско дружество Muela е създадено през 1985 г. с първоначална цел ангажиране в областта на маркетинга в Испания на собствени продукти, но впоследствие с изграждането на инфраструктурата, дружеството се присъединява към дистрибуцията на стоки на едро - подаръци, спортни, аутдор и военни ножове. 

Muela си партнира със световноизвестни марки като Victorinox (световен лидер в производсвото на мултифункционални ножове), Streamlight (лидер в производството на професионални фенери), Sigg (водещ производител на спортни бутилки и различни спортни продукти) и Boker ( лидер в производството на сгъваеми колекционерски ножове). 

Официален сайт - http://www.mmuela.com/