Историята на ножове Kershaw


Ножовете Kershaw започват да се произвеждат през 1974 г., когато Пит Кершоу напуска Гербер и започва да прави собствени ножове под нова марка - Kershaw. Днес Kershaw произвежда близо 200 модела сгъваеми ножове, ловни и риболовни ножове, мултифункционални модели от утвърдени дизайнери като Кен Ониън и Франк Сентофанте. Проектирани за аутдор, ножовете Kershaw са спечелили репутация като надеждни тактически ножове за полицейска и военна употреба.

Съоръжения

През 1977 г., три години след основаването на компанията в Портланд, Орегон, линията на ножове Kershaw е купена от японската фирма Kai Cutlery Corporation. През 2003 г., Kershaw открива нови производствени съоръжения в Туалатин, Орегон, където Kershaw има свое седалище и днес. Също така има производства в Япония и Китай.

Развитие на продуктовата линия

През 1983 г., Kershaw започват да дават доживотна гаранция на моделите ножове с фиксирано острие, включително и на ножовете за филетиране и риболов. През 1990 г., Kershaw Knives започват производство на облекло и ръчно изработени ножове American Stag. Техническите нововъведения, като например системата за заключване и функцията one hand, започват да се включват в моделите от 1995 г.

Kershaw са работили и продължават да работят съвместно с редица дизайнери на потребителски ножове през годините. Сътрудничествата включват работа с Кен Ониън, при разработката на SpeedSafe® системата, Ърнест Емерсън, Грант и Гавин Хоук, Франк Сентофанте, Рик Хиндерер, ЕР Джей Мартин и др.

През 2002 г., Kershaw пуснаха модел с участието на Стивън Сегал с кожа от скат на дръжката. През 2004 Kershaw разработват мулти-инструмент за National Geographic Society съвместно с режисьора Брайън Харви. Kershaw също така пуснаха модели в сътрудничество с Jeep, Orange County Choppers, Американската професионална родео асоциация и Фондация Rocky Mountain Elk.

Моделът на Кен Ониън Random Task, заради функцията "Speedsafe" печели наградата "Американски нож на годината" на списание Blade през 1998 и 1999 година. Това е само една от многобройните награди, които компанията получава през годините за своите ножове.

Ето и информация от самата фирма:

Няма нищо подобно на Kershaw

От всепризнатите технологии и съвременни материали до характерния звук на заключването на острието, когато носите Kershaw, знаете, че притежавате нещо истинско.

Нещо истинско означава стойност. С Kershaw, можете да получите невероятно качество за вашите трудно спечелени пари. Дори евтините ни модели са впечатляващи. В действителност, всичко в Kershaw е монолитно, изпипано и надеждно. Ето защо можете да сте спокойни, защото ножовете ни са гарантирани срещу всякакви дефекти в материалите и конструкцията с известната ни Limited Lifetime Warranty.

И да, хората притежават техните Kershaw ножове за цял живот. (въпреки, че от време на време има изключения - забравен нож на къмпинг, потънал в гаража, или даден за постоянно назаем на приятел.)

Въпросът е, че винаги можете да разчитате на Kershaw, да ги носите всеки ден и да извършвате различни задачи - да отворите някоя картонена кутия, да освободите някоя покупка от нейната пластмасова опаковка; спортните ножове за лов, риболов, водни спортове и къмпинг; работните ножове няма да ви разочароват, а с тактическите ножове ще сте сигурни, че сте готови за всичко.

Основна мисия

Kershaw е основана през 1974 г. за проектиране и производство на инструменти, с които потребителите на ножове биха се гордяли да притежават, да носят и използват. Това означава, че всеки нож Kershaw е с най-високо качество. Дали това е работно джобно ножче, специален колекционерски модел или кухненски нож, Kershaw винаги избира подходящите, висококачествени материали и се е посветил на висококачествената изработка. Заедно с изключително стриктния качествен котрол и състоянието на най-съвременните техники за производство, това гарантира, че ножове Kershaw ще се представят добре докрай.

Ангажимент за иновации

Kershaw е пионер в използването на много от технологиите и съвременните материали, които днес са стандарт в индустрията за ножове. SpeedSafe технологията за отваряне на ножове на фирмата бе първа на пазара. Ние въведохме концепцията за ножове със сменяеми остриета. Нашата композитна технология, която съчетава две стомани в едно острие, дава на потребителите най-доброто, като ни предоставя възможност да използваме стомана, известна със своята износоустойчивост на режещия ръб и стомана, известна със своята здравина за гърба на острието. Ще продължим с иновациите, въвеждането на нови и по-добри технологии и материали в съвременната ножарска индустрия.

Марката Kai USA Ltd.

Kershaw Knives е марка на Kai USA Ltd, член на KAI Group. За повече от 100 години, Кай е най-големият производител на ножове в Япония. Kai използва иновативен подход за разработване на продукти на базата на тясно координиране на научните изследвания и развойната дейност, производството, търговията, както и дистрибуцията. Въпреки че много от качествените продукти са направени в нашата 55 000 кв. фута фабрика в Туалатин, Орегон (южно от Портланд), ние също се възползваме от ресурсите на Кай, за да осигурим най-доброто за клиента.

източник