The Outback


Представям Ви едно Бауи, като това на Дънди Крокодила, което ми привлече наскоро вниманието и което според мен си заслужава напълно парите.


Outback (в превод „пустош”), се отличава с двойно термично обработено и огледално полирано острие. Зоновата закалка се състои в по-мек и податлив на огъвания гръб и твърдо острие, позволяващо продължително рязане без затъпяване. Това не е просто поредното сувенирно Бауи за стената, а практичен огромен нож за пустошта. С него може да ловувате, промушвате, сечете и т.н. Това е едно острие, което няма да Ви подведе.

Общата дължина е 40 см, а острието е 28 см, с дебелина 6 мм и тегло 800 г. Ножът е изработен от стомана 440 С, зоново закалена – острие – 58-59 по Рокуел и гръб 45-46 по Рокуел.

Дръжката е изработена от месинг, кожа и абанос, върху много здрав танг, който няма да се счупи и при сериозни натоварвания. Солидните месингови помел и гард придават отличителния вид на ножа. Бауито съчетава изкуство и пълна функционалност. Ножът е придружен от кожен калъф, наподобяващ крокодилска кожа. В него има специална част, в която се съхранява висококачествено точило.


Източник: Down Under Knives